6 Professions relacionades amb el Turisme i amb gran projecció de futur
- Temps de lectura: 5 minuts
És cert que 2020 no ha estat el millor any per al turisme. El tancament de fronteres i les polítiques de desincentivació dels viatges han fet efecte en empreses i professionals. Però, sorprenentment, molts d’ells s’han mantingut a flotació o, fins i tot, han repuntat, sobretot en destinacions nacionals, el que al seu torn ha fet destacar algunes professions relacionades amb el turisme. Com es pot explicar això?
Molt senzill: viatjar és ja, per a molts, una necessitat vital, cosa a la qual no poden ni volen renunciar. I com no hi ha mal que 100 anys duri, tot sembla indicar que aquest sector continuarà tenint un pes fonamental en l’economia de l’demà, quan la situació sanitària quedi totalment controlada. Per això, en aquestes línies us mostrem juny professions relacionades amb el turisme que tenen molt de futur. I la bona notícia és que la formació necessària per accedir-hi està en Linkia FP.
6 Professions relacionades amb el Turisme que estan en auge
Per les sortides laborals que ofereixen, per la facilitat de formar-se per elles i pels salaris que es perceben, aquí et mostrem una selecció de 6 professions relacionades amb el turisme que gaudeixen de bones perspectives per al futur.
1. Agent de viatges en línia
Gràcies a Internet, es poden organitzar viatges sencers sense sortir de casa. Tot un avantatge per als turistes però també per als professionals de les agències de viatge, que ja poden treballar en bona part a distància: no necessiten un local físic per atendre a clients, sinó que es poden manejar perfectament amb eines online com una bona web, un eficient motor de reserves i una cartera de contactes de confiança, abastant tota mena de professions relacionades amb el turisme, com els que us mostrem a continuació. Aquestes són només algunes de les claus per tenir èxit en aquesta activitat, però per conèixer totes en profunditat i adquirir la formació necessària, pots matricular-te en el nostre Grau Superior en Agències de Viatjes i Gestió d’Esdeveniments a distància.
2. Guia turístic local
Es tracta del professional que interpreta i explica el patrimoni als turistes, sigui en museus o monuments perimetrals, o bé a l’aire lliure, especialment en el nucli antic de les ciutats. En alguns d’aquests llocs es pot exigir el requisit d’habilitar com a guia oficial, a través d’un examen. I per poder aspirar a aquest examen, s’ha d’acreditar al seu torn un títol acadèmic relacionat amb el sector turístic.
3. Guia acompanyant o ‘guia correu’
Es tracta de les possibles sortides professionals del Grau Superior de Guia, Informació i Assistència turística. En concret, la d’aquells professionals que viatgen amb grups organitzats per les agències per assistir als seus participants en tot el relacionat amb el viatge, com els bitllets a l’aeroport o check-in a l’hotel. A més, poden oferir informació pràctica i orientativa sobre la destinació, per exemple durant els trajectes d’autobús dins d’un circuit turístic.
4. Gestor d’apartaments turístics
En els últims anys, una de les grans revolucions en el sector turístic l’han protagonitzat els apartaments turístics, una alternativa als hotels que està plena d’avantatges. Entre altres raons, per la llibertat que ofereix als seus hostes. No obstant això, sempre caldrà que hi hagi una persona encarregada de gestionar i assistir a aquests allotjaments, per exemple per lliurar les claus o per resoldre necessitats pràctiques dels clients. I una de les millors opcions per formar-se en aquesta professió és el Grau Superior en Gestió d’Allotjaments Turístics a distància.
5. Expert en màrqueting turístic
El màrqueting turístic és una de les àrees més dinàmiques del màrqueting i tot apunta que ho continuarà sent: en moments de crisi, aquesta disciplina és fonamental per desencallar la situació. Explorar altres vies, valorar noves fortaleses o donar a conèixer destinacions desconegudes són alguns dels reptes que assumeixen aquests professionals relacionats amb el Turisme i amb la Publicitat. Per això, el Grau Superior en Màrqueting i Publicitat a distància pot ser un bon complement a qualsevol dels esmentats més amunt.
6. Xofer de vehicles turístics
En els anys previs a la pandèmia, la demanda de conductors professionals va créixer exponencialment per a cobrir llocs com xofer d’autobusos turístics i vehicles de transport col·lectiu, els anomenats VTC, que en bona part donaven servei a turistes a les grans ciutats. Per tant, s’espera que tornin a reactivar-se en què el sector abasti altra vegada la seva ‘velocitat de creuer’.
Ara és el moment d’estudiar Turisme
Encara que es tracti d’un sector que ha patit les conseqüències de l’última crisi sanitària, aquest és just el millor moment per formar-se. Es pot considerar una gran oportunitat perquè en totes les professions relacionades amb el Turisme hi haurà moltes portes obertes. Aquests són alguns motius:
- Professionals que estan en edat propera a la jubilació (o fins i tot alguns que seguien treballant amb més de 65 anys) han aprofitat l’ocasió per posar punt final a la seva carrera laboral, amb les consegüents vacants que això genera.
- Professionals que s’han vist obligats a canviar d’ofici no tornaran a què tenien abans de la pandèmia, deixant també molts llocs vacants. És el cas, per exemple, de conductors de vehicles turístics que s’han passat a altres nínxols, com el de la missatgeria relacionada amb el eCommece.
- La ‘saba nova’ s’emmotlla millor als nous temps: ja se sap que les crisis reconfiguren el tauler laboral i no hi ha dubte que els professionals nous es saben adaptar millor que aquells que ja tenien una posició acomodada, fent-los més atractius per a les empreses que contracten.
Esperem que aquesta informació t’hagi encoratjat cursar algun estudi relacionat amb el turisme. 🙂 T’esperem per acompanyar-te en la teva formació!