Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

7 Consells per trobar la motivació per estudiar

7 Consells per trobar la motivació per estudiar

Quan tens muntanyes de tasques al davant, començar pot esdevenir un pas realment complicat de donar. Moltes persones arriben a atabalar simplement en comprovar tota la feina que tenen al davant, el que condueix a una manca de motivació a l’hora d’encarar les sessions d’estudi, a més de generar una gran ansietat. Si t’has trobat en aquesta situació, no et preocupis. En Linkia FP compartim amb tu una sèrie de consells efectius si vols trobar la motivació per estudiar.

 

Com trobar la motivació per estudiar?

Si bé les qüestions organitzatives, com la gestió eficaç del temps, resulten clau a l’hora d’estudiar, cap d’elles es pot portar a terme si no es compta amb l’estat d’ànim adequat. D’aquí la importància de saber mantenir-se motivat independentment de les circumstàncies que ens envoltin. Presta atenció; t’expliquem com aconseguir-ho.

 

1. Tingues clar el teu objectiu

Un dels aspectes més importants a l’hora de trobar la motivació per estudiar és tenir clar l’objectiu final. Per a què estudies? Què és el que vols aconseguir? Partint d’aquesta base, i tenint sempre present el teu objectiu, serà més fàcil que trobis la motivació adequada, ja que no perdràs el focus.

Et trobaràs amb matèries que siguin més agradables que altres, o que et donin millor. Però no has de deixar-te desanimar per aquelles assignatures que et resultin menys atractives o per uns mals resultats puntuals. Si realment t’interessa el que estàs estudiant, has d’anar un pas més enllà i recordar-te que complir amb el teu compromís és de vital importància per a convertir-te en qui vols ser.

2. Aparca les preocupacions

Saber canalitzar les emocions del dia a dia i aparcar les preocupacions de banda durant les teves sessions d’estudi és un altre factor rellevant a l’hora de mantenir la motivació. Per descomptat, no sempre és fàcil aconseguir-ho, però és important tenir al cap que deixar-se vèncer per les adversitats o les preocupacions tindrà un efecte negatiu en el teu rendiment, tant en l’àmbit professional com personal.

És important que trobis eines útils per mantenir enfocat: per exemple, pots fomentar l’hàbit d’escriure un diari per alliberar els teus sentiments durant el moment de l’escriptura, desactivar totes les notificacions per no centrar-te en possibles problemes o discussions, etc.

 

3. Descansa de tant en tant

Equilibra els períodes de descans amb els d’estudi. Òbviament, una manca de descans pot fer efecte en el teu organisme i restar-la energia que necessites per estudiar. Per això, no només és important que et preocupis un bon descans diari, dedicant-li a la son les hores necessàries, sinó que també has de tenir espais de relaxació i desconnexió al llarg del dia. Dit d’una altra manera, el descans no ha de ser únicament físic, sinó també mental.

Pel que fa als petits descansos diaris, l’ideal és fer una petita aturada (d’uns 10 minuts) per cada 60 minuts d’estudi, aproximadament, tot i que cadascú té el seu propi ritme i això és una cosa que hauràs d’investigar tu mateix. En qualsevol dels casos, aquests minuts de desconnexió t’ajudaran a tornar a la càrrega amb més força i motivació.

4. Planifica, planifica i planifica 

No deixis les teves sessions d’estudi a l’atzar. Un dels consells per estudiar i superar qualsevol examen més important és la planificació. És essencial que, abans de començar, sàpigues bé en quin tema o temes et centraràs i quant de temps dedicaràs a cada un d’ells.

Per a una millor planificació, et recomanem que fins i tot facis un llistat amb les tasques a realitzar durant la sessió i les ordres segons la seva prioritat. D’acord vagis avançant en les tasques i siguis conscient de la teva progressió, et sentiràs més motivat i realitzat.

5. Crea un grup d’estudi

A l’hora de trobar motivació per estudiar també és molt efectiu explicar un grup d’estudi perquè pugueu compartir els vostres consells i seguir paral·lelament els vostres plans d’estudi. Això sí, caldrà anar amb compte perquè això no es tradueixi en una distracció. Busca companys d’estudi en els qui confiïs pel seu sentit de la responsabilitat.

A més, en cas de tenir un grup d’estudi, assegura’t que tots tingueu la mateixa idea sobre les preferències d’estil d’aprenentatge, ja que és preferible que el grup sigui compatible en aquestes circumstàncies. Un cop ho hagis fet, definiu els objectius i determineu com i quan els assolireu. Si l’estudi en grup no et funciona, no et desanimis: sempre pots seguir el pla tu sol.

6. Les recompenses ajuden

Les recompenses sempre funcionen, tant amb grans com amb petits. Si idees un sistema de recompenses, segur que et sentiràs molt més motivat a l’hora d’estudiar. Per exemple, si has estat tota una tarda estudiant i sents que estàs cansat, dona’t un caprici, un menjar que t’agradi, veure una pel·lícula, practicar algun esport …

Aquest tipus de premis t’ajudaran a esforçar-te al màxim en cada sessió d’estudi perquè associaràs l’estudi amb una mica plaent, de manera que estudiaràs amb més ganes, energia i motivació. Un consell, si planifiques l’estudi, fes-ho ja amb les recompenses per cada tema o secció. Per exemple, pots distribuir recompenses cada dos temes.

7. Estableix horaris

Avalua quins hàbits d’estudi t’aporten més èxit. Pensa en els factors ambientals i les habilitats d’estudi que t’ajuden a retenir informació i a rendir millor en els exàmens (per exemple, si prefereixes treballar sol en un lloc tranquil o si un lloc públic com una biblioteca o cafeteria t’ajuda a mantenir-te concentrat).

Esbrina quina combinació de factors traurà a la llum el teu jo més positiu, productiu i centrat perquè puguis implementar aquest sistema en totes les sessions d’estudi futures. Pensa en les sessions d’estudi passades que van ser especialment bé, i d’altres que no van resultar gens bé, per avaluar quins factors ajuden i obstaculitzen el teu progrés.

Si pots desenvolupar un sistema d’estudi personalitzat, estudiar serà molt menys estressant per a tu.

 

En definitiva, sentir-se motivat a l’hora d’estudiar és molt important de cara a rendir més i obtenir millors resultats. Si segueixes aquests consells, segur que no tindràs problemes. 🙂

  • Home
  • Blog
  • 7 Consells per trobar la motivació per estudiar

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK