Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Consells per estudiar i superar qualsevol examen

Consells per estudiar i superar qualsevol examen

Haver de enfrontar-se a un examen és inevitable. Tothom ha hagut de passar per aquesta experiència alguna vegada, així que si estàs a prop d’haver de enfrontar-te a un examen, inclosos els que formen part de la formació professional a distància , o necessites consells per estudiar i superar els exàmens, presta atenció .

Trucs per superar qualsevol examen

  • No ho deixis fins a l’últim minut.

Si bé hi ha estudiants que semblen superar amb èxit qualsevol prova tot i posar-se a estudiar a l’últim minut, aquesta no és ni de lluny la millor manera d’abordar un examen. Per ajudar a resoldre correctament la gestió de el temps, s’ha d’establir un horari per a l’estudi. Anota quants exàmens tens i els dies en què has de afrontar-los. Després, organitza el teu estudi en conseqüència. És possible que vulguis dedicar-li a alguns exàmens més temps d’estudi que a altres, així que has de trobar un equilibri respecte a aquells amb els que et sents més còmode.

  • Desfés-te de les distraccions.

Assegura’t de tenir suficient espai per als teus llibres de text i notes. Tens prou llum? La teva cadira és còmoda? Estan teus jocs de l’ordinador fora de la vista? Intenta desfer-te de totes les distraccions i assegura’t sentir-te tan còmode i capaç de concentrar-te com sigui possible. Per a algunes persones, això pot significar un silenci gairebé complet, per a altres, la música de fons ajuda. Alguns necessitem tot completament ordenat i organitzat per concentrar-nos, mentre que altres prosperen en un entorn més desordenat. Pensa en el que funciona per bé per a tu i pren-te el temps per fer-ho bé.

  • Utilitza diagrames de flux i esquemes.

Els ajuts visuals poden ser realment útils a l’hora de revisar el temari. A l’començament d’un tema, desafíate a tu mateix a escriure tot el que ja saps, i després ressalta on són les parts de l’temari que encara no has assimilat. Quan estigui més a prop la data de l’examen, condensa les teves notes de revisió en diagrames d’una pàgina. Obtenir les teves idees en aquest breu format pot ajudar-te a recordar ràpidament tot el que necessites saber durant l’examen.

  • Practica amb exàmens anteriors

Una de les formes més efectives que existeixen perquè et preparis per als exàmens és practicar amb versions anteriors. Això t’ajudarà a acostumar-te a el format de les preguntes i també pot ser una bona pràctica per assegurar-te de passar la quantitat de temps adequada en cada secció.

  • Explica les teves respostes als altres.

Fes servir la teva família per preparar-te per l’examen. Expliqueu-els temes, segur que ells t’ajudaran a ressaltar les àrees en les que necessites incidir més de cara a l’examen.

  • Organitza grups d’estudi amb amics.

Sovint estudiar amb altres persones té molts avantatges per als estudiants. Pots crear un grup d’estudi amb els teus amics i ajudar-vos mútuament a preparar els exàmens.

  • Fes descansos de manera regular.

Si bé pots pensar que és millor estudiar durant tantes hores com sigui possible, això en realitat pot ser contraproduent. Si estiguessis entrenant per una marató, no intentaries córrer les 24 hores del dia. De la mateixa manera, diversos estudis han demostrat que per a la retenció a llarg termini de el coneixement, realitzar de manera regular descansos realment ajuda a retenir millor els coneixements.

  • Alimenta’t bé, tindràs més energia per estudiar.

Quan s’està cursant un cicle formatiu a distància i s’està estudiant de manera constant, convé alimentar-se bé. Els aliments rics en proteïnes i vitamines aporten a el cervell l’energia necessària per processar tota la informació i dóna a el cos una empenta extra per superar amb èxit qualsevol prova que requereixi un esforç desmesurat, com pot ser un examen.

  • Planifica el dia del teu examen

Assegura’t de tenir tot a punt abans de l’examen; no ho deixis tot per al dia anterior, ja que adonar-te que encara no coneixes bé la matèria et bloquejarà. Si has de desplaçar-te a centre per fer l’examen, tingues ben present que pot sorgir un imprevist durant el camí, de manera que sortir amb temps de casa et evitarà un estrès innecessari si veus que no vas a arribar a temps a l’inici de la prova. En aquest sentit, calcula quant de temps et portarà arribar-hi, i afegeix-li una mica de temps extra. Amb tota seguretat no voldràs arribar a l’examen un cop aquest hagi començat, així que una mica d’organització t’ajudarà a planificar millor.

  • Beure abundant aigua

Com a consell final, recorda que estar ben hidratat és essencial perquè el teu cervell funcioni a l’màxim. Assegura’t de seguir bevent molta aigua també el dia de l’examen. Primer de tot, recorda que tots som diferents, així que el millor seria que desenvolupares una rutina d’estudi que funcioni bé per a tu. Si estudies millor al matí, comença d’hora abans de prendre un descans a l’hora de dinar. O, si ets més productiu a la nit, pren-te un descans més d’hora per estar a punt per estudiar a fons a la nit. Si ets constant i segueixes aquests consells, superaràs qualsevol examen.

  • Home
  • Blog
  • Consells per estudiar i superar qualsevol examen

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK