Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com superar una entrevista de feina amb èxit

Com superar una entrevista de feina amb èxit


 

Et poses nerviós abans de les entrevistes de feina? Moltes persones ho fan, i no és difícil esbrinar per què: com més et preocupis per aconseguir la feina, més probable és que et estressos sobre com serà l’entrevista. Si no has realitzat moltes entrevistes de treball en el passat, la incertesa només augmentarà les teves inquietuds. És igual si has estudiat un cicle de formació professional a distància , on et preparen especialment per a això, o una carrera universitària; tothom s’ha posat nerviós alguna vegada en aquestes circumstàncies. A continuació, et donem una sèrie de consells sobre com superar una entrevista de treball amb èxit, i no només per a la propera vegada, sinó per sempre.

Com tenir èxit abans de l’entrevista

1. Investiga a l’empresa

Sempre investiga a l’empresa abans de començar una entrevista. ¿No seria una llàstima ser contractat per a trobar que ni tan sols vols treballar-hi? Com a mínim, busca informació sobre l’empresa i el treball a internet, assegura’t de quins són els últims projectes que han portat a terme, què tan financerament estable és i què tan bé tracten als empleats. Pel que fa a la feina, busca informació que pugui ajudar-te a ser més convincent sobre com encaixaries en el lloc. Troba empleats anteriors i actuals a LinkedIn i pregunteu a l’respecte. Si això no és possible, revisa l’anunci de treball i fes una llista dels teus èxits rellevants. Aquests serviran com a punts de conversa durant la seva entrevista.

2. Prepara històries per explicar

Part d’una entrevista de treball amb èxit és que tinguis capacitat per ‘vendre’t’ a l’entrevistador. Les històries sobre el teu acompliment en altres llocs de treball similars et faran atractiu als seus ulls a nivell professional. La descripció de la feina, combinada amb la teva investigació realitzada prèviament, ha de indicar-te quines habilitats particulars valora més l’empresari per al treball. Amb això en ment, podràs actuar en conseqüència durant l’entrevista.

3. Fes una llista de preguntes

Tenir preguntes en ment mostra com de interessat estàs realment a la feina, així que, ja saps, prepara una llista de preguntes la resposta t’agradaria conèixer. Si no les has memoritzat, no et preocupis, podràs consultar-les durant l’entrevista.

4. Vesteix-te per a l’èxit

Si bé la teva habilitat i experiència han de ser independents, per tenir una entrevista de treball reeixida, comença per pensar en la roba que portaràs. Vesteix-te un nivell per sobre de la feina que busques. No es tracta només de vestits i conjunts cars, es tracta de lluir la peça adequada i utilitzar roba que et afavoreixi. Si no estàs segur de el codi de vestimenta de la companyia comunica’t amb la persona de Recursos Humans i pregunta. Una vegada que tinguis una idea general, assegura’t de triar alguna cosa que et faci sentir segur. Decideix què portaràs la nit anterior perquè no t’apuris en l’últim minut. Estén la teva roba i assegura’t que tot estigui net i planxat.

5. Porta el currículum

Si bé és possible que hagis enviat el teu currículum per correu electrònic a l’empresa, porta còpies en paper perquè l’entrevistador pugui consultar-lo. També és una bona idea tenir còpies en paper de la vostra llista de cartes de recomanació i referències en cas que te les sol·licitin. Aquests sempre han d’estar en un full de paper separades, no en el currículum. Al seu torn, porta proves de les teves habilitats i èxits. Això augmentarà la teva confiança i refrescarà la teva memòria, mentre que tenir-lo en l’entrevista augmentarà la teva credibilitat.

6. Respecta l’horari

No arribis mai tard a l’entrevista. Planifica arribar entre 10 i 15 minuts abans de l’hora assenyalada. Arribar massa d’hora pot confondre l’ocupador i crear una situació incòmoda. D’altra banda, arribar tard crea una mala primera impressió i pot arruïnar les teves possibilitats immediatament. Si no saps bé on està l’empresa, demana indicacions a la persona de la companyia que s’hagi posat en contacte amb tu. I en el cas que tinguis un contratemps que et faci arribar tard, avisa sempre a l’ocupador. Això és una mostra de bones maneres i respecte pel temps de l’reclutador i els donarà l’oportunitat de reprogramar si cal.

Com tenir èxit en una entrevista de treball: durant l’entrevista

1. Estigues positiu en tot moment 

Una conversa positiva és clau per a les entrevistes de treball reeixides. Els empresaris no volen escoltar una lletania d’excuses o mals sentiments sobre una experiència negativa, fins i tot quan sigui legítima. Si et pregunten sobre un canvi sobtat de treball no et posis mai a la defensiva. Emfatitza sempre el que vas aprendre dels teus anteriors experiències. Això sol agradar.

2. Cuida el teu llenguatge corporal

El que no dius pot ser tan important com el que dius en les entrevistes de treball. Comprèn i maximitza els teus gestos no verbals com són somriure, mantenir contacte visual, donar una encaixada de mans, la postura i coses similars, això t’ajudarà a tenir èxit en l’entrevista.

3. Sé real

Parla amb claredat i entusiasme sobre les teves experiències i habilitats: sentir-se orgullós dels teus èxits i deixa que el teu personalitat brilli. Els entrevistadors tendeixen a contractar les persones que els agraden. A més, et recomanem que no tinguis por de fer pauses curtes, és possible que de vegades necessitis uns segons per formular respostes, i això està bé.

4. Sella el tracte

Quan les dues parts hagin acabat amb les seves preguntes i l’entrevista acabi, agraeix als teus entrevistadors seu temps i pregunteu quan tindràs notícies d’ells. Finalment, recorda que una bona formació en cicles formatius , per exemple, és també la clau d’aconseguir un contracte laboral. Segueix els nostres consells i …. Molta sort!

  • Home
  • Blog
  • Com superar una entrevista de feina amb èxit

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK