FP en Formació sanitària

titulacions oficials

Estudiar Formación sanitaria

En la família de Sanitat s’ofereix formació sanitària a distància dirigida a persones interessades a treballar com a tècnic sanitari en l’àmbit de la salut. L’FP de sanitat inclou cicles com Higiene Bucodental, Farmàcia i Parafarmàcia, Dietètica o Cures auxiliars d’infermeria.

Els cicles formatius a distància de la família professional de la Sanitat que oferim a Linkia FP integren els diferents aspectes de la pràctica clínica i la gestió sanitària, i aborden coneixements i pràctiques per a la promoció de la salut, la prevenció de les malalties i l’optimització de la qualitat de vida i el benestar d’usuaris i pacients.

L’FP sanitària està entre les prioritats de el nou pla estratègic de l’Ministeri d’Educació i Formació Professional amb nous objectius en l’àmbit de les cures sanitàries.

Quines són les assignatures de sanitat que es treballen en els cicles de la formació professional branca sanitària?

Los ciclos de fp sanitario a distancia incluye asignaturas de sanidad como por ejemplo: técnicas básicas de enfermería, promoción de la salud y apoyo psicológico al paciente, entre otras, y se trata de módulos sanidad que permiten que los alumnos tengan una visión global y territorial de la materia que están estudiando, y así trabajar en el perfil profesional que buscan las empresas.

En el caso de la formación profesional sanitaria, hay módulos que requieren presencialidad, ya que ponen en práctica aspectos que deben tener en cuenta de cara al mundo laboral. Ciclos formativos como: Cuidados Auxiliares de Enfermería, Farmacia y Parafarmacia, Higiene Bucodental y Dietética, tienen en su plan de estudios horas presenciales dedicadas a trabajar aspectos relevantes para poder obtener la titulación oficial. Durante los fines de semana en el que los alumnos se trasladan a las sedes presenciales de los talleres, cuentan con el apoyo de grandes profesores que les explicarán con detalle todo lo que necesitan saber para enfrentarse al mundo laboral.

El sector de la sanitat

Els avenços tecnològics i la innovació científica han canviat substancialment les condicions de sistema sanitari en els últims anys. La disponibilitat d’innovació tecnològica i científica per al diagnòstic i el tractament de la malaltia, garanteix una assistència sanitària de qualitat.

Per aquest mateix motiu, cal tenir un personal qualificat per treballar en el sector. Sector amb gran importància al nostre país, ja que en aquests moments el 9,1% que aporta el sector sanitari a l’PIB (Producte Interior Brut) d’Espanya, aproximadament el 5,6% correspon a la sanitat pública i el 3,5% a la sanitat privada.

Sortides professionals en tècnic sanitari

L’ocupació és sempre una de les preocupacions a què s’enfronten els estudiants quan han triat quins estudis cursar. Quan un es decanta per una carrera de ciències de la salut s’espera que l’ocupabilitat sigui alta i així passa amb els estudis d’Infermeria per exemple. Tot i que si es vol treballar en un hospital públic cal passar una oposició, la majoria dels auxiliars d’infermeria acaben els seus estudis amb treball. S’estima que l’ocupació d’aquest sector creixerà de forma ràpida a partir d’aquest any, ja que sempre hi ha bona demanda d’infermers en hospitals, residències i centres sanitaris. Així que, si aquesta és la teva vocació, t’animem a que vagis a per totes.

I si vull continuar estudiant formació sanitària, quines possibilitats tinc?

Després de finalitzar aquests estudis s’obren diverses portes davant teu: seguir formant-te, donar el pas a la universitat, incorporar-te a el mercat laboral … Quin és el millor camí quan ja has acabat els estudis sanitaris en línia?

Segur que has escoltat que l’àrea sanitària és una de les més demandes i amb la qual pots obtenir més sortides laborals. Per això una de les opcions és incorporar-te a l’mercat laboral, aquesta és l’opció majoritària, ja que els alumnes titulats compten amb les competències necessàries per treballar en el sector.

En el cas que vulguis seguir estudiant pots optar a diverses opcions, com ara realitzar un altre fp sanitari o bé si tens els accessos necessaris, com un grau superior, iniciar una carrera universitària.

També, encara que no tinguis previst anar a la universitat, aquest tipus de formació en grau superior et serviria per especialitzar més la teva carrera professional i comptar amb un altre títol que potser t’ajudi a aconseguir treball en el futur. En Linkia FP tens disponibles els següents cicles formatius:

  • FP Cicle Mitjà Farmàcia i Parafarmàcia a distància
  • FP Cicle Mitjà Cures Auxiliars d’Infermeria a distància
  • FP Cicle Superior Dietètica a distància
  • FP Cicle Superio Higiene Bucodental

I com a última opció, si compleixes amb els requisits i no t’importa passar algun temps estudiant, pots preparar unes oposicions a l’servei públic de salut i garantir-te així un treball a llarg termini.

FP en Formació sanitària

Escull el cicle que millor s'adapti a tu
Fes les pràctiques en empreses del sector!