FP en Formació sanitària Formació Professional Oficial Més informació
Duración 2000 Hores Calendario Setembre 2021 - Abril Titulaciones Oficiales Ministeri d'Educació

Estudiar Formación sanitaria

En la família de Sanitat s’ofereix formació sanitària a distància dirigida a persones interessades a treballar com a tècnic sanitari en l’àmbit de la salut. L’FP de sanitat inclou cicles com Higiene Bucodental, Farmàcia i Parafarmàcia, Dietètica o Cures auxiliars d’infermeria. Els cicles formatius a distància de la família professional de la Sanitat que oferim a Linkia FP integren els diferents aspectes de la pràctica clínica i la gestió sanitària, i aborden coneixements i pràctiques per a la promoció de la salut, la prevenció de les malalties i l’optimització de la qualitat de vida i el benestar d’usuaris i pacients. L’FP sanitària està entre les prioritats de el nou pla estratègic de l’Ministeri d’Educació i Formació Professional amb nous objectius en l’àmbit de les cures sanitàries.
Quines són les assignatures de sanitat que es treballen en els cicles de la formació professional branca sanitària?
  • Els cicles d'fp sanitari a distància inclou assignatures de sanitat com ara: tècniques bàsiques d'infermeria, promoció de la salut i suport psicològic al pacient, entre d'altres, i es tracta de mòduls sanitat que permeten que els alumnes tinguin una visió global i territorial de la matèria que estan estudiant, i així treballar en el perfil professional que busquen les empreses.
  • En el cas de la formació professional sanitària, hi ha mòduls que requereixen presencialitat, ja que posen en pràctica aspectes que han de tenir en compte de cara al món laboral. Cicles formatius com: Cures auxiliars d'infermeria, Farmàcia i Parafarmàcia, Higiene Bucodental i Dietètica, tenen en el seu pla d'estudis hores presencials dedicades a treballar aspectes rellevants per poder obtenir la titulació oficial. Durant els caps de setmana en què els alumnes es traslladen a les seus presencials dels tallers, compten amb el suport de grans professors que els explicaran amb detall tot el que necessiten saber per enfrontar-se al món laboral.
El sector de la sanitat Els avenços tecnològics i la innovació científica han canviat substancialment les condicions de sistema sanitari en els últims anys. La disponibilitat d’innovació tecnològica i científica per al diagnòstic i el tractament de la malaltia, garanteix una assistència sanitària de qualitat. Per aquest mateix motiu, cal tenir un personal qualificat per treballar en el sector. Un àmbit amb gran importància al nostre país, ja que en aquests moments és un dels sectors amb major ocupabilitat -segons les dades recollides per Randstad, l'empresa de recursos humans número 1 a Espanya i al món- encapçalat amb el Grau Mitjà en cures auxiliars d'Infermeria, amb una xifra de 105.474 contractes signats en el passat 2020.
SORTIDA PROFESSIONAL
Sortides professionals en tècnic sanitari
L’ocupació és sempre una de les preocupacions a què s’enfronten els estudiants quan han triat quins estudis cursar. Quan un es decanta per una carrera de ciències de la salut s’espera que l’ocupabilitat sigui alta i així passa amb els estudis d’Infermeria per exemple. Tot i que si es vol treballar en un hospital públic cal passar una oposició, la majoria dels auxiliars d’infermeria acaben els seus estudis amb treball. S’estima que l’ocupació d’aquest sector creixerà de forma ràpida a partir d’aquest any, ja que sempre hi ha bona demanda d’infermers en hospitals, residències i centres sanitaris. Així que, si aquesta és la teva vocació, t’animem al fet que vagis a totes.
ALTRES CURSOS
I si vull continuar estudiant formació sanitària, quines possibilitats tinc?

Després de finalitzar aquests estudis s’obren diverses portes davant teu: seguir formant-te, donar el pas a la universitat, incorporar-te a el mercat laboral … Quin és el millor camí quan ja has acabat els estudis sanitaris en línia? Segur que has escoltat que l’àrea sanitària és una de les més demandes i amb la qual pots obtenir més sortides laborals. Per això una de les opcions és incorporar-te a l’mercat laboral, aquesta és l’opció majoritària, ja que els alumnes titulats compten amb les competències necessàries per treballar en el sector. En el cas que vulguis seguir estudiant pots optar a diverses opcions, com ara realitzar un altre fp sanitari o bé si tens els accessos necessaris, com un grau superior, iniciar una carrera universitària. També, encara que no tinguis previst anar a la universitat, aquest tipus de formació en grau superior et serviria per especialitzar més la teva carrera professional i comptar amb un altre títol que potser t’ajudi a aconseguir treball en el futur. En Linkia FP tens disponibles els següents cicles formatius:

  • FP Cicle Mitjà Farmàcia i Parafarmàcia a distància
  • FP Cicle Mitjà Cures Auxiliars d’Infermeria a distància
  • FP Cicle Superior Dietètica a distància
  • FP Cicle Superio Higiene Bucodental