Sortides professionals en FP en dietètica

ActualitatLinkia FP

sortides professionals en FP en dietètica

 

Tots i cada un dels aliments que consumim tenen un impacte en la nostra salut. Tant és així que els canvis en la dieta poden ajudar a prevenir o a controlar molts problemes, com és el cas de l’obesitat, la diabetis i certs factors de risc de càncer i malalties cardíaques entre d’altres.

La dietètica és la ciència que es dedica a l’estudi sobre com l’alimentació i la nutrició afecten la salut humana. Es tracta d’un camp que fa un fort èmfasi en el compromís i l’educació sobre prendre les decisions dietètiques adequades. A continuació, t’expliquem quins són els seus objectius i quines són les sortides professionals d’una FP en dietètica en cas que optis per aquesta modalitat d’estudi.

Per a què serveix la dietètica?

 

Els nutricionistes dietistes utilitzen la nutrició i la ciència dels aliments per ajudar les persones a millorar la seva salut. A l’estudiar una Formació Professional en Nutrició i Dietètica a distància et convertiràs en tècnic en nutrició i dietètica i treballaràs amb nutricionistes per brindar atenció i consulta als pacients. Tant els nutricionistes com els tècnics en nutrició i dietètica també poden proporcionar educació nutricional general. Tots dos estan acreditats a nivell nacional i són una part integral dels equips d’atenció mèdica i gestió de serveis d’aliments.

Aquests professionals són cada vegada més reconeguts com una part vital de la salut pública i individual. I és que, a la fi i al el cap, els graduats en nutrició utilitzen les seves habilitats per ajudar les persones i les comunitats a prendre les decisions dietètiques correctes.

Sortides professionals dels dietistes

 

A l’estudiar una FP de Dietètica les sortides professionals són nombroses i variades. En el camp de la indústria alimentària, el dietista professional pot col·laborar de diferents formes: intervenint en la formulació o millora de la cartera d’aliments, procurant bones polítiques de màrqueting i campanyes sobre educació nutricional, col·laborant amb universitats i centres privats de recerca, etc. .

Altres de les sortides més populars resideix en el treball per a institucions públiques, com ara ajuntaments, observatoris, departaments governamentals o centres privats com són les empreses, intervenint en el desenvolupament, implementació i avaluació d’estudis ecològics i / o polítiques alimentàries orientades a conscienciar l’opinió pública sobre la relació nutrició-salut.

La restauració és un altre àmbit a tenir en compte. En aquest cas, el professional controla tota la cadena alimentària dels menús destinats a col·lectivitats (escoles, menjadors d’empreses, geriàtrics …), des de la seva concepció i disseny, passant per l’elaboració i a l’emplatat, fins a la seva distribució a l’usuari final, prestant especial interès a l’anàlisi de riscos i punts de control crític per assegurar la qualitat nutricional, organolèptica i sanitària.

A nivell esportiu, si estudies aquesta professió pots desenvolupar la teva feina en gimnasos, centres fitness i consultes privades, dedicant-te a implementar tractaments personalitzats, amb una pauta de suplements nutricionals, a esportistes aficionats, amateur i professionals. Per a això, és indispensable que també coneguis les seves històries clíniques i dades com la composició corporal o la despesa energètica, entre d’altres.

 

Al seu torn, sempre hi ha l’opció de crear una empresa. En aquest cas, hauràs de comptar també amb competències en economia, administració i direcció d’empreses i ser capaç de concebre, dissenyar, portar a terme i avaluar el rendiment de les teves accions en el camp de l’alimentació, la nutrició i la dietètica.

 

Beneficis d’estudiar Dietètica

 

La dietètica juga un paper clau en la majoria de les malalties i afeccions, i és aquí on resideix la importància de poder comptar amb un professional de la salut. Procurar un equilibri adequat en la ingesta dels diferents nutrients resulta, per tant, fonamental a l’hora d’augmentar o reduir el risc de patir certes condicions.

Des afeccions cròniques com malalties cardíaques i diabetis fins a problemes de salut pública cada vegada més grans, com l’obesitat i els problemes de salut mental, la nutrició és una consideració important quan es tracta de prevenció, diagnòstic i tractament.

Si t’interessa l’àmbit de l’alimentació i t’agrada el tracte personal amb d’altres, la dietètica et donarà molts beneficis. Un dietista sol realitzar un estudi previ sobre l’estil de vida i característiques de cada un dels seus pacients, avaluant la història clínica i dietètica per treballar amb objectius realistes. A més, tota decisió de les que adopta té una raó de ser, de tal manera que el pacient entén la planificació dietètica que se li ha recomanat i adquireix coneixements sobre el que menja i per què ho menja.

Així que si això és just el que t’agrada fer, t’animem a que donis un pas a el front i optis per complir els teus somnis estudiant una professió que t’apassioni com aquesta.

Introduce tu comentario

Qui som

Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

Els nostres cursos
Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
Veure cursos