Requisits per estudiar infermeria

Actualitat

El món de la infermeria és apassionant. No hi ha infermera que no asseguri que ha triat aquesta professió perquè és la seva vocació i si de vocacions parlem i tu també estàs d’acord que la infermeria és el teu, potser hagis de plantejar-te seriosament estudiar infermeria. Però … què és el que més t’agrada de les funcions d’una infermera? Estaràs d’acord amb nosaltres en que un professional d’aquestes característiques no té temps d’avorrir-se al seu lloc de treball. I és que al llarg del dia una infermera completa infinitat de funcions diferents. Ja pot prendre els signes vitals, mantenir registres, realitzar exàmens físics i proves de diagnòstic, administrar medicaments, canviar benes, proporcionar educació per a la salut i garantir la comoditat dels pacients, entre d’altres tasques rellevants. Així que, si el que vols és dedicar-te a cuidar la salut d’altres i t’agrada el contacte directe amb els pacients, el teu és sense cap dubte la infermeria.

Què he de fer per estudiar infermeria?

Un cop descoberta la vocació toca posar-se mans a l’obra per fer realitat els teus somnis professionals. El món de la salut és un món apassionant per a aquelles persones que volen servir a la població a millorar la seva qualitat de vida, així que partint d’això hauràs de saber que aquests estudis són alguns dels més demandats pels estudiants de tot el món. Hi ha qui opta per estudiar una carrera, mentre que altres prefereixen cursar Infermeria a través de la Formació Professional a Distància , d’una manera còmoda i podent fer-ho des de casa a l’una que es compaginen els estudis amb una altra feina. Entre els requisits que es demanen per poder accedir a estudis relacionats amb l’àmbit de la Salut i per poder accedir a un cicle formatiu a distància de grau superior destaca que l’estudiant ha de tenir aprovat el Batxillerat o, almenys, un cicle de grau mitjà que doni accés a un cicle superior de la branca de Sanitat.

Com ha de ser un infermer?

La nota no és l’únic que compta i importa quan un decideix dedicar-se a la Infermeria. I és que tenint en compte que es va a tractar de manera diària amb persones que estan en un estat de salut delicat, el professional que els atengui ha de tenir certes qualitats cognitives, socials i humanitàries i tenir-les desenvolupades. En aquest sentit, és molt important, tenint en compte que va a tenir tracte amb els metges, que sigui una persona professional, a més d’objectiu i tècnic; mentre que, ja que va a tractar també de manera diària amb els pacients, ha de ser amable, intuïtiu i tenir paciència i una mica de tacte a l’hora de donar certa informació tant a pacients com a familiars. A part d’això, saber treballar sota pressió i comptar amb un alt grau de solidaritat per prendre decisions complexes és summament important.

On treballa un infermer?

Allà on hi hagi un equip mèdic, hi ha un infermer. Els infermers treballen en equip amb metges i altres professionals de la salut de la seva mateixa branca per atendre els pacients. D’aquesta manera, els infermers es poden trobar en hospitals, consultoris mèdics i altres centres d’atenció mèdica que coordinen i administren l’atenció dels seus pacients.

¿Estudiar Infermeria en línia o presencial?

Qualsevol de les dues opcions és igual de vàlida, tot i que hi ha moltes persones que prefereixen la comoditat que aporta una formació en línia, enfront de la presencial. I és que, en poder estudiar des de casa, tens la possibilitat de compaginar els estudis amb la cura dels fills, de tenir-lo, amb un altre tipus d’obligacions i fins i tot amb una altra feina. Sempre sol haver-hi algú que vol reciclar-se professionalment i que per això busca un tipus d’estudis que pugui compaginar còmodament amb la seva ocupació actual. No obstant això, la decisió d’estudiar en línia o presencial Infermeria és l’alumne. Tot depèn de la seva capacitat de treball i de la seva disponibilitat. Però tots dos tipus de formació poden ser fins i tot complementaris.

Com està l’ocupabilitat d’aquests estudis?

L’ocupació és sempre una de les preocupacions a què s’enfronten els estudiants quan han triat quins estudis cursar. Quan un es decanta per una carrera de ciències de la salut s’espera que l’ocupabilitat sigui alta i així passa amb els estudis d’Infermeria. Tot i que si es vol treballar en un hospital públic cal passar una oposició, la majoria dels infermers acaben els seus estudis amb treball. S’estima que l’ocupació d’aquest sector creixerà de forma ràpida a partir d’aquest any, ja que sempre hi ha bona demanda d’infermers en hospitals, residències i centres sanitaris. Així que, si aquesta és la teva vocació, ¡veu a per totes!

Introduce tu comentario

Qui som

Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

Els nostres cursos
Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
Veure cursos