Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què fer abans d’un examen? Els consells definitius

Què fer abans d’un examen? Els consells definitius

 

En posts anteriors, com el de consells per estudiar i superar qualsevol examen, recordem que la clau de l’èxit és una bona preparació. No obstant això, també has de prestar atenció als petits detalls perquè cap d’ells arruïni la feina de setmanes o fins i tot mesos. Avui Linkia FP ens centrem en què fer abans d’un examen i vam recopilar 11 consells que has de posar en pràctica el dia anterior i en els moments previs a la prova. ¡Fes atenció!

 

Què fer un dia abans d’un examen 

Encara que intentis prendre-t’ho amb normalitat i restar-li importància, la jornada prèvia a un examen sempre és especial, i sovint ve carregada de tensió. Els següents 5 consells sobre què fer un dia abans d’un examen podran salvar en més d’una ocasió. Són recomanacions bàsiques però si no les tens en compte, et poden passar factura.

1. Repassar (que no estudiar) 

Una cosa és repassar i una altra, estudiar. Si pretens aprendre tota la matèria el dia anterior, probablement fracassis en el teu intent. Però si t’has preparat bé l’examen i has elaborat esquemes o resums, donar-li un repàs ràpid et pot ser útil per refrescar idees.

2. Relaxa’t, sobretot mentalmente

No hi ha dubte que un dels grans enemics de l’estudiant són els nervis. Per això, una cosa que fer abans d’un examen és relaxar-te. Especialment, a nivell mental. Cada persona és un món i només tu saps el que de veritat et relaxa: un passeig per la natura, uns llargs a la piscina, una sessió de meditació, una bona lectura …

3. Planifica l’endemà

Una altra cosa que fer un dia abans d’un examen és, precisament, planificar la jornada que ha de venir. No deixis res a l’atzar, al menys fins que arribi l’hora de la veritat. Per exemple, si vas amb bici a examinar-te, consulta el temps. I si vas en transport públic, consulta la ruta, el mateix que si vas amb cotxe.

4. Deixa-ho tot preparat

Un altre consell relacionat amb l’anterior és deixar-ho tot llest, alguna cosa que has de fer just després d’haver planificat el dia. Seguint amb els mateixos exemples: si vas amb bici, revisa que estigui tot en ordre (rodes, frens). Si vas en cotxe, càrrega gasolina … I a nivell general, deixa preparada la motxilla, la documentació, etc. Altrament, qualsevol detall que descuidis pot retardar el teu sortida i fer que arribis tard o que aflorin aquests nervis que voldràs evitar sigui com sigui.

5. Revisió tècnica, en exàmens a distància

Com la modalitat de formació d’ fp a distància és a distància (i també cada vegada la de més centres educatius), afegim un consell específic per a aquest tipus d’exàmens: revisar l’equip. És a dir, deixa ben carregats els dispositius, realitza les actualitzacions que necessitis o fins i tot prova un determinat programari o perifèric si fos el cas.

6. Descansa les hores que necessitis

I precisament l’última cosa que fer un dia abans d’un examen és descansar bé. Per a això, dorm les hores que necessitis: ni més ni menys, encara que sempre serà millor passar-se que quedar-se curt. El que faci falta per estar en plenitud d’energia en el ‘Dia D’.

Què fer abans d’un examen, en els moments previs 

Arribat el gran dia, tampoc hauries de deixar res a l’atzar, per això t’expliquem què fer abans d’un examen important, des que t’aixequis fins que tinguis davant els teus ulls l’anhelada prova.

7. Sal amb temps 

Madruga o, si l’examen és a la tarda, menja d’hora. El que faci falta per preparar-te sense presses i per sortir amb temps de casa. T’imagines tenir el temari perfectament après i suspendre per arribar tard? Seria imperdonable!

8. Mantenir la calma 

Això és més fàcil de dir que de fer, però has d’intentar mantenir la calma. Escolta música, pren una dutxa relaxant, relativitza la transcendència de l’examen (però sense banalitzar-) … Però evita de totes totes donar-li massa voltes al cap i carregar de pressió esquena.

9. Res de repassos

El dia d’abans, sí, però en les hores prèvies a l’examen, no. Instintivament, voldràs repassar tot el temari, però el més segur és que no et doni temps i et frustres. I et entrin els nervis … El que no volíem en el punt anterior. Com a molt, pots consultar algun dubte puntual, en els apunts o amb algun company, cosa que pot ser útil si l’examen és de tipus test (descobreix aquí com estudiar per a un examen tipus test), però no tant per un desenvolupament de preguntes .

10. No deixis que res et desestabilitzi

El dia del teu examen no hauria d’existir res més important que la teva prova. Així que deixa per a una altra ocasió la planificació d’un viatge, les discussions amb la teva parella o fins i tot una cita per al metge.

11. Les necessitats fisiològiques també compten 

I l’última cosa que fer abans d’un examen és bàsica, però no per això menys important: complir amb les teves necessitats fisiològiques. T’imagines l’incòmode que pot ser passar-se la meitat de l’examen amb gana o ganes d’anar a l’servei?

 

Què fer durant i després de l’examen 

Finalment i com a complement, et donem algunes pinzellades de què fer durant i després d’un examen. Durant l’examen hauries de llegir totes les preguntes a l’inici i planificar el temps de l’examen. Després d’això, estableix una jerarquia de preguntes, prioritzant aquelles que més dominis. Si pots, utilitza un paper en brut per organitzar idees i finalment, no t’oblidis de repassar.

I després … Tot estarà fet! Així que pocs consells es poden donar per al moment posterior. Però encara que només sigui per salut mental, tracta de desconnectar i adoptar una actitud positiva: no vagis a la caça d’errors ni et castiguis per això, queda’t amb el més positiu de la teva feina i analitza el que pots millorar per a futures proves.

  • Home
  • Blog
  • Què fer abans d’un examen? Els consells definitius

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK