Què fa un auxiliar d'infermeria?

Linkia FP

Què fa un auxiliar d’infermeria: tasques i responsabilitats

A la vida, hi ha vegades en què un ha d’escollir. Estàs en l’etapa en la que has reciclar la teva formació? O potser en la qual has de triar quin camí vols seguir a nivell professional? Si t’estàs plantejant la via sanitària, segur que has sentit parlar dels auxiliars d’infermeria. Tot i així, saps realment què fa un auxiliar d’infermeria? Aquí no ens agrada que les persones es quedin amb el dubte, per això t’expliquem una mica més sobre aquesta professió. Un auxiliar d’infermeria és un professional sanitari que ha estudiat un FP de cures auxiliars d’infermeria. Com el seu propi nom indica, aquests professionals s’ocupen d’assistir a l’infermer o al metge.

Les tasques d’un auxiliar d’infermeria

Però què fa un auxiliar d’infermeria? Assistir a l’infermer és un terme molt ampli, així que anem a concretar una miqueta més sobre les funcions d’aquests professionals. Una de les tasques més importants que duen a terme té a veure amb la cura dels malalts. L’auxiliar d’infermeria s’ocupa de fer els llits i endreçar a aquells que per la seva condició física no es poden moure adequadament. A part de endreçar als malalts, l’auxiliar d’infermeria també s’encarrega d’atendre’ls a l’hora dels àpats: serveixen els àpats a l’hospital o centre en què estiguin treballant, donen de menjar als malalts que no poden fer-ho per ells mateixos … Ara bé, un auxiliar d’infermeria no pot receptar medicaments, ja que no té competències per a això. No obstant això, sí s’encarrega d’administrar els medicaments, i això forma part de les seves tasques diàries. L’auxiliar administra la medicació i, amb la supervisió del metge, pot agafar les dades de temperatura del pacient. Al seu torn, un auxiliar d’infermeria també recull els volants dels malalts quan arriben a l’hospital i els atén mentre arriba el metge. Alguna vegada t’has preguntat qui s’encarrega que el material sanitari estigui al seu lloc, ben disposat i net? Com pots suposar, l’auxiliar d’infermeria s’ocupa de preparar el material de les cures i els apòsits. En el cas de l’àrea de maternitat, per exemple, atenen les parteres i als nounats.

Vull ser auxiliar d’infermeria, quines qualitats he de tenir?

Si ja has decidit de ser auxiliar d’infermeria és el que més et convé, potser et estiguis preguntant si has de reunir una sèrie de requisits o qualitats específiques per a realitzar adequadament la teva feina. Atès que aquestes persones treballen amb malalts i gent que està delicada de salut, s’ha de ser pacient, tenir bon ànim i estar disposat a treballar. Imagina que estàs malalt i que t’atén un auxiliar d’infermeria amb mal caràcter, nerviós i impacient. Òbviament, la seva manera de ser influirà en el teu estat de salut, per la qual cosa no és convenient ser una persona nerviosa i que perdi amb facilitat els nervis quan et dediques a l’atenció sanitària. Al seu torn, el treball d’un auxiliar d’infermeria no està recomanat per a persones que pateixin problemes musculars, d’articulacions o similars. Es requereix, per tant, ser una persona amb certa força física, perquè en el cas d’haver d’aixecar a algun malalt no tingui cap problema a l’hora de fer-ho.

Com formar-se per ser auxiliar d’infermeria

Pel que fa a la formació necessària per accedir a un cicle formatiu d’aquest tipus, hi ha dues opcions, o optar per un grau mitjà o per un de superior. En el cas de decantar-se per aquest últim, s’ha d’estar en possessió del títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) o una titulació superior. Una altra opció és fer-ho a través d’una prova lliure. Una de les grans avantatges d’estudiar per auxiliar d’infermeria és que es pot fer tant de forma presencial com a distància. Si optes pels cicles formatius a distància has de saber que els avantatges són múltiples. Entre elles es troba la comoditat de poder estudiar-des de casa sense haver de desplaçar-te al centre d’estudis, de manera que pots compaginar la teva formació amb un altre tipus d’activitats. Tingues en compte que la formació a distància ha evolucionat moltíssim en els últims anys, i ara, aconseguir bons resultats, és més fàcil que mai; doncs disposes d’un seguiment constant i una tutoria diària. Sense cap dubte, a dia d’avui, la formació professional a distància és igual d’efectiva que la presencial. Si encara li estàs donant voltes a estudiar aquesta especialitat, recorda que es tracta d’un ofici que contribueix al benestar social. Si t’agrada ajudar als altres, és perfecte per a tu.

Introduce tu comentario

Qui som

Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

Els nostres cursos
Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
Veure cursos