Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què estudiar per treballar del que t’apassiona? Descobreix les teves opcions

Què estudiar per treballar del que t’apassiona? Descobreix les teves opcions

“Què estudiar per treballar en el que m’agrada?” Aquesta és una pregunta que tots els estudiants haurien de formular abans de prendre una decisió sobre el seu itinerari acadèmic. Avui en Linkia FP volem ajudar-te a resoldre el dilema, perquè pot haver-hi una resposta diferent per a cada persona.

Què estudiar per treballar: Ets idealista o pragmàtic?

De forma molt general, podem diferenciar dos grans grups de persones i, per tant, de treballadors. D’una banda hi ha els idealistes que persegueixen els seus somnis o, almenys, acostar-s’hi per trobar la felicitat. De l’altra, els pragmàtics i possibilistes, que tracten d’explotar les oportunitats més reals que els ofereix la societat. A continuació et donem alguns consells, en funció del grup amb el qual et sentis més identificat.

1. Què estudiar per treballar … Si ets un idealista

 

Hi ha un proverbi atribuït a Confuci que inspira a milions de persones en la seva decisió sobre què estudiar per treballar amb felicitat: “Tria un treball que t’agradi i no hauràs de treballar ni un sol dia de la teva vida”. Aquesta frase posa l’èmfasi en el ‘què’ i no en el ‘com’ o el ‘per què’, una cosa que seduirà als més idealistes, que conceben l’ocupació com una via per desenvolupar la seva vocació. Si tu ets un d’ells, pren nota d’aquests punts:

 

  • Tens alguna vocació? Para’t a reflexionar-hi. Segur que hi ha alguna activitat que realment t’omple de satisfacció. Si és així, aquesta pot ser l’ocupació al voltant de la qual construeixis carrera professional, encara que creguis que només es tracti d’un entreteniment. Totes les activitats són susceptibles de convertir-se en el teu mitjà de vida.

 

  • Tens alguna habilitat especial? Potser no tens una vocació clara, o potser encara no l’has descobert. Però també pots centrar-te en aquesta cosa que, de forma natural, et vagi molt bé. Una destresa física, una habilitat manual, una aptitud psicològica … Aquesta podria ser precisament la clau per al teu dilema sobre què estudiar per treballar en el que t’agrada

Què estudiar per treballar … Si ets pragmàtic

No obstant això, no has de perdre de vista que són minoria els que treballen en el que realment els agrada. Se’ls pot considerar uns privilegiats i no sempre és possible complir aquest somni, així que has d’estar preparat per a un ‘Pla B’. I això passa per ‘canviar l’ordre dels factors’: si no pots treballar en el que t’agrada, tracta almenys que t’agradi la teva feina. Amb això, el resultat pot ser el mateix: la felicitat laboral que, al capdavall, és el veritable objectiu de tot professional.

Per tant, si ets una persona pragmàtica i el que més et preocupa és el ‘com treballar’, pots prendre nota del següent:

  • Posa les teves mires en els treballs millor remunerats. És una obvietat, però, per ser feliç en un treball, cal rebre un bon salari per això. En cas contrari, serà difícil sentir-se veritablement a gust. En aquest sentit, et resultarà interessant llegir el nostre post sobre quins són els graus superiors millor pagats
  • Centra’t en els treballs més demandats. Potser no estàs 100% segur del qual vols o que apostis per la mobilitat laboral com un objectiu en si mateix. En aquest cas, pots enfocar-te en aquests llocs de treball als quals pots accedir fàcilment per ser molt demandats. Això t’estalviarà molts moments d’ansietat durant la recerca de feina, ja que amb tota seguretat serà un període breu. En aquest cas, no et perdis la nostra entrada: els graus mitjans amb més sortides.

Les vies per aconseguir el teu objectiu

Si vols ser tu qui triï el treball i no el treball el que et triï a tu, llavors tens dues grans vies per aconseguir-ho: la Formació Professional i la Universitat.

1. Formació Professional (FP)

Els seus cursos tenen un clar component tècnic i estan molt orientats a les professions realment demandades en la nostra societat. No obstant això, molts d’ells també encaixen amb activitats vocacionals. Pots consultar la nostra oferta d’FP a distància per valorar quina modalitat encaixa millor amb tu. Aquests són alguns exemples:

  • Grau Mitjà: Cures auxiliars d’infermeria per als que gaudeixen cuidant dels altres, Sistemes Microinformàtics i Xarxes per als apassionats dels ordinadors i d’Internet, etc.
  • Grau Superior: Guia, Informació i Assistència Turística per als apassionats de la cultura i els viatges, Automoció per als fans del món del motor, Educació Infantil per als que tinguin un do amb els nens, Integració Social per als que tenen un esperit més solidari, etc.

Els cicles formatius de grau mitjà tenen una durada que oscil·la entre 1.200 i 2.000 hores, mentre que els de grau superior són de 2.000 hores. En tots dos casos, se solen repartir en dos anys. Un avantatge és que es poden realitzar a distància, com és el cas de la formació que impartim a Linkia FP.

2. Universitat

Molt hauràs d’estudiar per treballar en les ocupacions més reglades. A ells s’accedeix, en bona part, a través de la formació universitària. Això implica, un període de quatre anys d’estudi a la facultat per a un Grau més altres dos en el cas que vulguis continuar amb un Màster. A això cal sumar més anys en determinades carreres de forta especialització, com la Medicina. En qualsevol cas, aquest és l’itinerari que et caldrà seguir si la teva vocació és, per exemple, la d’advocat, periodista o enginyer, entre d’altres.

En qualsevol cas, has esborrat de la teva ment la idea que l’FP i la Universitat són incompatibles, ja que els cicles superiors són sovint el trampolí perfecte per accedir a la Universitat. T’expliquem molt més en el nostre article: es pot accedir a la Universitat amb un grau mitjà?

Fora de l’FP i de la Universitat, les opcions de treball es redueixen pràcticament a ‘el que toqui’, amb un grau d’elecció bastant més reduït. En quin costat de la balança hi ets tu? 🙂

  • Home
  • Blog
  • Què estudiar per treballar del que t’apassiona? Descobreix les teves opcions

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK