Com estudiar Informàtica a distància?

Consells

Acabem de començar els cicles de FP d’Informàtica, i vaig a donar-vos un consell basat en la meva experiència per poder estudiar informàtica en línia. Anem a organitzar el nostre espai de treball i aconseguir no perdre cap pràctica, document, arxiu, vídeo, etc … per això us recomano ferventment no utilitzar unitats USB. Multitud de vegades m’he trobat amb la situació de deixar-me-la en qualsevol lloc, he acabat la pràctica i no m’he recordat de guardar l’arxiu a la unitat, em connecto a un altre ordinador i m’ha formatat tot, etc. Des de fa diversos anys recomano l’ús d’un servei de Cloud.

Què és un Cloud? Estem davant d’una de les millores tecnològiques que més està canviant el món empresarial. Suposem que una empresa determinada té diversos ordinadors (servidors) amb molts discos durs i li sobra espai que normalment no utilitza. Decideix llogar l’espai sobrant per treure-li rendiment.

El client que lloga aquest espai, podrà utilitzar-lo per emmagatzemar informació, com si fos una extensió del seu disc dur, però amb innombrables avantatges:

  • Ja no és el responsable d’emmagatzemar aquesta informació ja que l’empresa es responsabilitza d’això.
  • Aquesta empresa fa les còpies de seguretat de la seva informació.
  • Pots accedir a aquesta informació, via internet, des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc del món.
  • Pot accedir des d’un ordinador, un portàtil, una tauleta o un mòbil.
  • No només accedir i consultar-la, pot descarregar-la, modificar-la i tornar a guardar-la.
  • Hi ha serveis que et permeten modificar-la “in situ”, o sigui, incorporen un processador de textos, un full de càlcul i un programa de presentacions, per poder treballar directament en aquest espai.

Això a vosaltres, com a usuaris, us permetrà tenir tots els documents en lloc segur i accessible en tot moment. A més, tens una còpia dels mateixos en el vostre equip, per la qual cosa no cal una connexió a Internet per accedir-hi. Per a les empreses client, implica estalviar grans quantitats de diners en “maquinari” i aplicar-lo a “programari” doncs ja no han de emmagatzemar tota la informàtica de l’empresa. Serveis recomanats:

Autor: Joaquin Antonio Erencia Navarro

Assessor Informàtic

Asesoramiento.informatico@linkiafp.es

Introduce tu comentario

Qui som

Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

Els nostres cursos
Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
Veure cursos