Tot sobre Auxiliar d'infermeria

ActualitatLinkia FP

auxiliar d'infermeriaLa demanda dels llocs de treball en el sector de la salut cada vegada és més gran. La incertesa davant de la situació que ens presenta el COVID-19 ha alçat uns nous herois sense capa: tot el personal sanitari que, dia a dia, s’enfronta a milers d’infectats pel Coronavirus. En el dia d’avui, anem a posar l’accent en les tasques i el treball que desenvolupen en l’equip d’auxiliar d’infermeria. Un equip vital, dins el personal sanitari, en què molta gent està interessada en saber quines activitats exerceixen.

Què és i en què consisteix la feina d’un auxiliar d’infermeria?

L’auxiliar d’infermeria s’encarrega d’assistir a infermers i metges en les seves tasques, així com, de la realització de cures i vetllar pel confort i comoditat dels pacients.

A continuació, detallem més concretament algunes de les responsabilitats d’un auxiliar d’infermeria

Molts pacients no poden rentar-se ells mateixos o no té capacitat per realitzar les seves necessitats, l’equip d’auxiliar d’infermeria s’encarregarà d’ajudar i assistir a tots pacients que responguin a aquesta problemàtica. Hi ha pacients que tenen una mobilitat reduïda i tampoc es poden valer de si mateixos per vestir-se o aixecar-se del llit. L’auxiliar d’infermeria serà l’encarregat d’ajudar a l’pacient en totes aquestes tasques. Encara que, en ocasions, el permanent repòs de l’pacient tampoc és favorable, pel fet que pot afavorir l’aparició d’úlceres. Els auxiliars d’infermeria s’encarregaran d’afavorir una mobilitat que previngui aquesta aparició. Una altra part important del seu treball és assegurar-se la bona alimentació i hidratació dels pacients i de verificar que es trobin en perfectes condicions en tot moment. En cas que un pacient senti dolors excessius o un gran malestar, l’auxiliar d’infermeria s’encarregarà de contactar amb el metge perquè aquest procedeixi a indicar qualsevol tipus de procediment. Pel que fa a la part més tècnica del seu treball hi ha una sèrie de responsabilitats que aquest equip ha d’assumir, com les següents:

  • Presa de temperatura i pols dels pacients.
  • Anàlisi de sang. Això cal destacar que també és una responsabilitat que es pren un cop l’auxiliar ha assistit a una formació contínua en el seu lloc de treball.
  • Suport emocional. En moltes ocasions l’auxiliar d’infermeria es troba amb situacions on el pacient o familiars propers a ell es troben baixos d’ànims. Per aquest motiu, és important que tot aquell que vulgui optar a aquest treball mostri entre les seves competències una actitud amable, comprensiva i empàtica amb el seu entorn.
  • Canvis d’embenats i obtenció dels resultats de les proves.
  • Gestió de subministraments als pacients.

 

Quines coses no pot fer un auxiliar d’infermeria?

Moltes vegades hi ha confusions en les tasques de les que s’encarreguen els auxiliars d’infermeria i se’ls apliquen funcions que corresponen a l’equip d’infermeria o medicina. És important prendre en consideració també les tasques de les que no s’ocupa un auxiliar d’infermeria per ser plenament conscient que algunes responsabilitats que es pot pensar que corresponen a ells, realment són tasca de l’equip d’infermeria o altres departaments de salut.

  • No poden administrar medicaments als pacients quan per a ells es requereixi d’alguns estris o instruments específics.
  • No s’encarreguen de l’assistència dels metges en procediments quirúrgics.
  • No assisteixen als metges en les seves consultes externes.

Puc cursar un grau mitjà d’auxiliar d’infermeria A distància?

La resposta és un rotund sí. Hi ha gent que creu (de manera errònia) que aquesta modalitat d’estudis no es pot cursar de manera online. Afortunadament, s’equivoquen. En Linkia FP tenim molta experiència en la FP a distància i comptem amb totes les eines per garantir-te que un cop acabis la teva grau mitjà de Cura d’Auxiliar d’Infermeria a distància estaràs més que preparat per fer front a el món laboral que tinguis per davant, a més , gràcies als nostres tallers presencials podràs resoldre qualsevol dubte que et sorgeixi a nivell pràctic. Però, això no és tot, tenim una àmplia oferta de cursos en el sector de la Sanitat que segur que et poden interessar. ¡Fes-un cop d’ull!

Moltes gràcies per llegir el nostre bloc d’avui: Auxiliar d’infermeria T’esperem en el proper!

Introduce tu comentario

Qui som

Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

Els nostres cursos
Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
Veure cursos