Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què aporten les vitamines a la nostra alimentació?

Què aporten les vitamines a la nostra alimentació?

Vols saber quins són els beneficis d’una bona alimentació i l’additiu de les vitamines en ella? En aquestes properes línies t’explicarem els avantatges d’incloure vitamines en les teves dietes diàries i què és el que aporten per a la teva salut. És molt important ser conscients que dur a terme una bona alimentació de manera habitual és una cosa imprescindible perquè el metabolisme es mantingui de manera adequada i no alterem el rendiment del nostre cos d’una forma brusca. Així mateix, hem de tenir en compte que, si no prenem en consideració les vitamines bàsiques de la nutrició, que ara en uns moments comentarem, és possible que experimentis canvis i variacions en el cos que actuaran en ell de manera negativa.

Claus bàsiques per a una alimentació saludable

És de vital importància dur a terme una bona alimentació durant el nostre dia a dia. Hem de saber que hi ha uns aspectes bàsics que, gràcies a ells, ens conduiran a una vida més sana i sense complicacions pel que fa al nostre metabolisme. Encara que semblin qüestions molt òbvies, és rellevant que les tinguem en compte per no tenir, posteriorment, dificultats que ens puguin perjudicar la salut.

1. Hem d’intentar beure dos litres d’aigua al dia

És evident que podem prendre un altre tipus de begudes, però tenint en compte, que no aporten al nostre cos els beneficis que sí que ho fa l’aigua. Els refrescs o els sucs, per exemple, contenen molts sucres, de manera que, si els prenem molt sovint, podem arribar a tenir problemes amb el gas i, així mateix, els efectes que produeixen d’eliminació en el cos.

2. És important dividir els àpats

Es recomana que es faci en unes cincs proporcions. D’aquesta manera, el que fem és controlar què és el que mengem al llarg del nostre dia, i si ho fem en diferents ocasions, no tindrem aquesta ansietat a l’hora d’arribar al següent menjar. En dividir-ho, el que també provoquem és que no tinguem la necessitat de menjar en molta quantitat i, així mateix, portarem un control més adequat.

3. No picar entre hores

Aquest punt segueix a l’anterior. Si no controlem els àpats en una divisió durant el dia, el que es produeix en el nostre cos és que tinguem fam entre hores i tinguem aquesta ànsia de picar de manera inadequada.

4. Mesurar alguns aliments

No a tots ens va bé el menjar de la mateixa manera, per la qual cosa, en algunes ocasions, hem de tenir en compte que certs aliments com els arrebossats, els fregits, els embotits o fins i tot la brioixeria industrial no els hem de prendre. Aquests l’únic que contenen són greixos saturats, que a moltes persones el que els produeix és tenir un colesterol alt i gens saludable.

5. Fer esport

Això és una cosa imprescindible. No cal que una persona vagi sempre al gimnàs o surti a córrer cada dia per mantenir-se bé, però si és recomanable sortir a caminar habitualment per exercitar el nostre cos. Si portem una alimentació adequada durant la setmana i uns dos o tres dies sortim a caminar, alliberarem tensions i a més de beneficiar al teu cos, produirà que tu mateix et sentis bé.

Els valors de les vitamines en l’alimentació

Hem de tenir sempre present la importància de l’alimentació i la dieta saludable per portar una vida millor. No obstant això, no únicament hem de fixar-nos en això, sinó que també hem de tenir en compte les necessitats diàries de vitamines que fan falta perquè tot funcioni correctament. A continuació, us explicarem per quins motius s’han d’incloure les vitamines en la nostra alimentació i, així mateix, quines són, tant els avantatges de prendre-les, com les conseqüències de no fer-ho.

1. Prendre vitamines regula el nostre metabolisme

En aquest cas, el més adequat és prendre vitamines del grup B per ajudar al nostre cos a obtenir els beneficis adequats. Aquestes vitamines fan referència als cereals, els llegums, els ous, les patates, aliments d’origen animal com carns o peixos o fins i tot els cacauets, entre d’altres. El que ens produeix és:

  • Una formació correcta dels glòbuls vermells.
  • Una ajuda al funcionament del cor.
  • Una ajuda al manteniment de la pell.
  • Una contribució al metabolisme energètic i psicològic,
  • I una ajuda per disminuir el cansament i la fatiga.

No obstant això, quan no consumeixes les vitamines suficients, és molt probable que experimentis algunes alteracions com:

  • Anèmia.
  • Problemes a la pell.
  • Danys en l’aparell nerviós.
  • Dolor a les diferents articulacions.

2. Mantenen en forma les cèl·lules

Hem de saber, com una de les qüestions principals, que la funció que tenen les cèl·lules en el nostre cos és que conformen tot el nostre organisme. Per aquesta raó, és important tenir en compte vitamines com la vitamina D, ja que és la millor opció per fer-ho. I et preguntaràs … Què aporten aquestes vitamines? Doncs el que contribueix en prendre vitamina D és que tinguem un bon manteniment dels ossos en condicions normals i que no es reprodueixin en el nostre cos malalties com ara la diabetis. El que hem de fer per a això és:

  • Exposar-nos a la llum solar.
  • I ingerir alguns aliments com els peixos que fan referència a la tonyina, el salmó o les sardines.

3. Afavoreixen el cor

Incorporar vitamines en les nostres dietes és un altre benefici per evitar problemes de cor. Això es produeix gràcies a vitamines com les que formen part del grup A, C i E, les quals contenen certes propietats que el que fan en el nostre cos és reduir la inflamació. I diràs … Com les obtinc? Doncs consumint aliments com la fruita o la verdura. Però és que no només és bo per als problemes cardíacs, sinó que, a més, les vitamines ajuden a reduir els nivells de colesterol que són negatius en la nostra sang, a través de la vitamina B3.

4. Millora la salut dels nostres ossos

Si combinem la vitamina D, comentada anteriorment en el punt 2, amb calci, fòsfor i magnesi, aconseguirem que els nostres ossos s’enforteixin. A més, evitarem els riscos que van associats amb l’edat i podrem esquivar els problemes com ara l’osteoporosi. Si aquesta combinació de vitamines la coordinem amb el fet de fer una mica d’exercici diari o tres vegades a la setmana, el que aconseguirem a part d’enfortir els ossos, és que siguin més resistents.

5. Tindrem menys problemes de fertilitat

I una última qüestió. És una obvietat que si vols tenir fills, has de tenir una alimentació saludable i prendre algunes vitamines per portar un procés d’embaràs adequat. Per aquesta raó, hem de saber que les vitamines que hem de tenir en compte per a això són les C, E, B12 i l’àcid fòlic, unes vitamines que ajudaran també al fet que tinguem més energia.

T’ha agradat aquest article sobre la importància de les vitamines en l’alimentació? Esperem que t’hagi servit de gran ajuda. Si vols saber més sobre aquestes qüestions o endinsar-te una mica més en l’àmbit de la nutrició i la dietètica, a l’fp a distància impartim dos Cicles de Grau Superior de Dietètica a distància.  No dubtis a informar-te si ho necessites i et resoldrem qualsevol dubte!

  • Home
  • Blog
  • Què aporten les vitamines a la nostra alimentació?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK